Viisi vuotta myöhemmin, joki on avoin veneilijöille ja melojille ja uimareita ja kalastajia. Wildlife ja kasvien elämää on palannut, ja toukokuu Enbridge saavuttanut käsitellä valtion palauttaa tai luoda 300 hehtaarin kosteikkojen osana kehittämissuunnitelma Kalamazoo joen valuma hintaan $ 30 miljoonaa euroa.

Ensimmäinen merkki siitä, että jotain on vialla tuli sunnuntaina iltapäivällä 25. heinäkuuta 2010 Enbridge valvomon Edmonton, Alberta. Hälytykset, useita hälytyksiä itse asiassa kuulosti aikana muutaman tunnin ja kaikki olivat huomiotta.

'Muistan se oli vain valtava määrä öljyä, joka kulki läpi joki', hän sanoi. 'Pelkkä toivottomuuden tunne alussa, että emme koskaan, ikinä päästä joen takaisin muotoon oli ennen sisään Se vyöryy niihin hyvin epämiellyttäviä hajuja mailia.'

Canada Goose Takki Osamaksulla Tampere

öljyvuoto sitten ja nyt

Se on ollut viisi vuotta, koska öljyputken omistaa kanadalainen energiayhtiö Enbridge Inc. revennyt, polkumyynti yli 1 miljoonaa litraa paksu, myrkyllinen, hiekkainen öljyhiekka öljy ensin Talmadge Creek Marshall ja sitten Kalamazoo joen.

Calhoun County kansanterveyden upseeri Jim Rutherford vielä muistaa ne ensin vimmattu, pelottava tuntia ennenkuin oli vastauksia kysymyksiin kukaan ei ollut edes ajatellut kysyä.

Asukkaille alueella, silmissä keltaista öljyä imevää puomi yleistyi joen. Air veneet rutiininomaisesti hyräili ylös ja alas jokea samoin massiivinen kappaletta ruoppauskalusto.

autot rullattu kautta yhteisöjä ja raskaan kaluston pysäköity missä he voisivat löytää paikka ja Enbridge työntekijöitä, ajoittain numerointi satoja, ilmoittautui kotona, joskus taloja, jotka oli hylätty, koska öljyn vaaroista, työtä he weren t, että ne ikinä valmis.

Viimeksi SlideNext Slide

Paniikki vuoden 2010 jälkeen vuoto ei unohdettu

Oli sisämaassa öljyvuoto jollaisia ​​oli harvoin nähty Yhdysvalloissa ja kuukausia, kenties vielä, kukaan ei oikein tiennyt, mitä vaikutus olisi ympäristöön, ihmisiin, yhteisöihin.

Tämä johtuu, koska katastrofin laajuutta edelleen kehittyä, kävi selväksi virkamiehille Enbridge, ympäristönsuojeluviraston ja Michigan Department of Environmental Quality, ettei mallin tähän.

Tavoitteena oli löytää öljyä, joka oli johdonmukaisuuden maapähkinävoita, selvittää missä se oli menossa ja miten saada mahdollisimman paljon se ulos joen kuin mahdollista.

Mutta kaikki tulivat yhdessä, että yön ja vielä seuraavana aamuna. Ja kuukausia ja vuosia, sen jälkeen.

Enbridge loi myös viisi uutta puistoissa jokea pitkin tapa auttaa rauhoittaa kaunaa ja antaa takaisin yhteisölle.

Lisäksi yhtiö suostui käyttää $ yritykselle 75 miljoonan eri joen projekteja ja viime vuoden lopulla se asettui ryhmäkanteen yli $ kanssa 6 miljoonan paikallisten asukkaiden vahingosta tekemän

Vuoto levinnyt loppupään kautta Battle Creek ja ohi Galesburg ja aina Morrow järven 30 kilometrin päässä Kalamazoo County.

'Ajattelin päästä pois haju ja En koskaan', hän sanoi. 'Ajattelin, että olisi kummittelemaan yhteisö lopun elämäämme. En koskaan ajatellut miljoona litraa öljyä. Se täysin mahdottomalta mieli.'

Mutta harva tiesi jos se oli edes mahdollista.

varten Durk Dunham, Calhoun County johtaja hätätilanteiden hallinnan, se oli tilanne kukaan ei ollut valmis kohtaamaan.

'Tuolloin Enbridge merkinnyt minulle mitään', sanoi Dave Mason, asuva pieni Hamlet Ceresco joka asuu ehkä 500 metrin päässä joesta. 'Se oli hullua. Tiesin oli putki, mutta se oli kolme ja puoli, neljä päähän. Miten se tulee vaikuttamaan meihin?'

Tämä oli alku sarjan virhearvioinneista ja inhimillisten virheiden ja ylimielisyys ja paniikki joka lopulta johti perheitä ajetaan kodeistaan, villieläinten ja elinympäristön tuhotaan, ihmishenkiä muuttunut ja miljoonia dollareita käytetään.

Mason tiesi enemmän kuin monet koska useimmat asukkaat, ja jopa paikallisten viranomaisten, ei ollut aavistustakaan öljyputkien juoksi jalkojensa alle kuin hämähäkin. Ja he varmasti koskaan ajatellut mitään voisi revetä, ja vaikka he tekivät, että ne oksentaa lietemäisen öljy paikalliseen vesistöön.

'Mikä oli hälyttävä aluksi oli, että Enbridge ensimmäinen 12 tuntia oli kuin peura ajovalot', hän sanoi. 'He aliarvioivat vakavuus vuoto itse. Me kaikki tekivät. Ja ajan mittaan ja kun yhä valtion ja liittovaltion vasteen tuli, puhuimme jotain todella merkittävää täällä. Paikallistasolla sanoimme tutustumme meidän valtion ja liittovaltion kumppaneiden ja ajatella he ole kaikkia vastauksia. olin hämmästynyt kuinka olimme oppimista menimme. Ihmiset olivat raapimaan päätään. saattaa olla pelikirjan tätä nyt, mutta ei ollut alussa. '

Kuvassa vasemmalla on näkymä itään yli Kalamazoo joen Ceresco vuonna 2010. Oikealla 29 heinäkuu Kuvassa poistetaan Ceresco padon ja alensi vedenkorkeudet.

Tässä katsomaan Kalamazoo joen öljyvuoto pian sen jälkeen se tapahtui ja nyt.

'On kourallinen hätä johtajat, jotka ovat käsitelleet mitään Näin voimakas', hän sanoi. 'Hyvin Canada Goose Takki Osamaksulla Tampere harvat elinaikanaan eivät mene läpi. On tarkka protokolla, jos rekka kaatuu maantiellä. Ei ole rutiinia hätätilanteissa, mutta tuollaista olemme valmiita. Mutta tämä on sellainen onnettomuuden ei voi enää voit ennustaa sitä. Kukaan ei. se oli yllätys. '

Rutherford, joka sanoo hän ei ollut koskaan käsitellyt mitään lähelle tätä tilannetta, vaikka vuosia kansanterveyden, muistaa sekin.